Immunerősítő homoktövis
Homoktövis szörp Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 2 perc) |
A homoktövis jellemzői:
- C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló.
- Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz.
- Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő.
- Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meghűléses, influenzás megbetegedések gyors gyógyulásában.
- E-vitamin tartalmának köszönhetően a száraz, berepedezett bőr kezelésére alkalmas.
- Fertőző betegségek alatt, műtétek után segít a gyors regenerálódásban, felépülésben.
Az elkészítés menete:
A homoktövis velőt mézzel édesítjük, vízzel hígítjuk, és akár azonnal is fogyaszthatjuk.
Ha a gyermek idegenkedik az ízétől, akkor almalével, birsalmalével, más gyümölcslevekkel keverhető.
Figyelmeztetés: A gyümölcsrost a nyugalom hatására felszállhat az ital tetejére, ezért fogyasztás előtt a palackban rázzuk föl, kancsóban, pohárban kavarjuk meg. forrás: picibaba.hu
Figyelem! míg homoktövissel dolgozunk használjuk műanyag, üveg vagy fa edényeket azért, hogy ne oxidálódjanak.
A szirupot hűtőszekrényben tartjuk és néha néha megkavargatjuk felfordítással. Tárolhatjuk 2-3 hónapot.
A homoktövis szirupból minden nap együnk 2-3 kiskanállal reggeli előtt.
Frissítő italt is tudunk belőle készíteni, ami nagyon jó gyerekek számára is. Keverjük össze a homoktövis szirupot ásványvízzel és 1-2 kiskanál mézzel javasolja az ötletkonyha.hu!
A ritakonyhaja.hu -n ezeket találtuk a homoktövis szirupról:
...az íze kicsit hasonlít a sárgarépás, narancsos italokhoz.
Nagyon finom.
TIPP: Lezárva, hűtőben hetekig eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Lényeg, hogy meleg helyen ne tároljuk. Fogyasztáskor 8-10-szeres hígításban igyuk. Frissen préselt almalével még finomabbá tehető....
Várjuk a tippeket és tapasztalatokat!
Képek







