Áfonyás zabpehely

Ez a magas rosttartalmú étel könnyedén, kb. 10 perc alatt elkészíthető, reggelinek kiváló.

Hozzávalók:

-    1,5 csésze víz
-    egy csipet só
-    ¼ teáskanál fahéj
-    2 teáskanál méz
-    2/3 csésze zabpehely
-    ½ teáskanál narancshéj (bio)
-    1/3 pohár vákuum szárított áfonya
-    ½ csésze tej (vagy szójatej, rizstej, mandulatej)

Öntsük a vizet egy közepes méretű lábosba, majd forraljuk fel. Ezt követően adjuk hozzá a sót, fahéjat, mézet és a zabpelyhet. Tegyük kisebb lángra és kb. 5 percig kevergessük, amíg a zabpehely felszívja a vizet. Adjuk hozzá az áfonyát, a narancshéjat és a tejet. Lassú tűzön kevergessük még 5 percig, amíg krémes lesz. Fedjük le, hagyjuk állni 5 percig, majd tálalhatjuk.

Képek

hol kapható ? gyümölcsvelő szárított gyümölcs vákuum szárított Győrasszonyfa  gyümölcsfeldolgozás magyar gyümölcsök rostos gyümölcspor antioxidáns áfonya szeder  madárberkenye csipke  homoktövis kajszi barack őszibarack meggy cseresznye mézpor lekvár főzés   sütemény recept joghurt vitamin bébi étel málna gyümölcs chips  Bionézia Veresegyház  Kóstoló