Itt az eper szezon!

Amint megérkezik a szép idő, megjelenik az eper is, s átveszi a stafétabotot a citrusféléktől, hogy szervezetünk C-vitamin ellátásáról gondoskodjon: 100 gramm eper 60 mg C-vitamint rejt magában, s ezzel a gyümölcsök között dobogós helyet érdemel. Az eper ráadásul alacsony energiatartalmú (100 grammban 35 kalória), s íze pedig egyszerűen fenséges. Vas-, kalcium- és magnéziumtartalmával gondoskodik szervezetünk ásványi anyag-egyensúlyáról, s önmagában is tápláló, könnyű étkezést tesz lehetővé. Az eper és az allergia Az eper szervezetünkben hisztamint szabadít fel, így az arra érzékenyeknél allergiás reakciót (általában csalánkiütést) vált ki. A (radikális!) megoldás az, ha ebben az esetben lemondunk az eper fogyasztásáról. Megfigyelték azonban, hogy fokozatos szoktatással (homeopatikus adaggal kezdve) az allergiás reakció kiküszöbölhető, s az eperből készített szűrt szószok és a posírozott változat nem vált ki intoleranciát. Legyünk azonban nagyon óvatosak ezekkel a próbálkozásokkal, hiszen vannak, akik semmilyen formában s mennyiségben sem tolerálják ezt a gyümölcsöt. A szalicilsav az aszpirin fő összetevője, s szalicilsav nyomokban az eperben is található. Az eper tehát hatékonyan venné fel a harcot a megfázás ellen? A legenda szerint igen… bár ezt semmi sem bizonyítja! forrás:Mindmegette.hu
Az eperből a Natural Centrum velőt, rostos port és szeletelt vakuum szárított gyümölcsöt készít, hogy az eperszezon után se nélkülözzük ezt a finom gyümölcsöt!

Képek

hol kapható ? gyümölcsvelő szárított gyümölcs vákuum szárított Győrasszonyfa  gyümölcsfeldolgozás magyar gyümölcsök rostos gyümölcspor antioxidáns áfonya szeder  madárberkenye csipke  homoktövis kajszi barack őszibarack meggy cseresznye mézpor lekvár főzés   sütemény recept joghurt vitamin bébi étel málna gyümölcs chips  Bionézia Veresegyház  Kóstoló